Ungdomskommmitté

Under hashtaggarna #ungisödrabohuslän och #ungpålandsbygden får vi under sommaren 2022 följa sju ungdomar från södra Bohuslän som delar med sig av sin sommar på landsbygden. Våra influencers är mellan 13-26 år och representerar kommunerna Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv, Öckerö och Göteborgs södra skärgård.

Uppdraget började redan i maj med en föreläsning om hur man blir proffs på sociala medier. Vi fick ta del av Elna Dahlstrands bästa tips, the do’s and don’ts och vad man ska tänka på när man bygger ett varumärke. Våra unga influencers väljer själva vilket flöde de bygger upp, om de vill skapa vissa teman eller köra på en spontan landsbygdssommar.

För att se alla inlägg – Följ #ungisödrabohuslän & #ungpålandsbygden

Unga influencers från Ung i Södra Bohuslän 2022

Lamitta
16 år
Uddevalla kommun

@lamittaisodrabohuslan

Lamitta lever för att filma och har tidigare arbetat mycket med tiktok. Nu ska hon ta chansen och satsa på instagram som plattform och det ska bli spännande att få följa hennes resa med avstamp i #ungisödrabohuslän. På fritiden spelar Lamitta handboll och hon kommer under sommaren visa upp vardagslivet på landsbygden i Uddevalla. Hon ska även åka utomlands så det blir nog lite glimtar från den resan också. Hon beskriver sig själv som driven och gillar att hålla på med sociala medier.

Signe
15 år
Orust kommun

@silvrigasylvia

Signe vill dela med sig av sitt liv med sina intressen såsom att virka, läsa, skriva, fota och spela datorspel. Hon vill även belysa ett särskilt perspektiv såsom hennes funktionshinder. Hon svarar gärna på frågor och vill belysa tillgänglighet på landsbygden då hon har hypermobilitetsspektrumstörning, autism nivå 2 och en synnedsättning (CVI) vilket gör det svårt att tolka synintryck. I sommar åker hon på läger, reser till Gotland och besöker släkt i Skåne. Annars blir det mest hemma på Orust.

Joel
15 år
Tjörns kommun

@joel_utforskaren_

Joel gillar att hänga med sina vänner och spela golf. När han blev uppringd för intervju var han mitt ute på havet så det blir nog en sommar med mycket vågor och roliga aktiviteter på Tjörn. Med Rönnäng som bas kommer han ha en härlig landsbygdssommar och visa upp sin vardag. Det blir också en resa till fjällen som han ser mycket fram emot!

Sonnelie
26 år
Stenungsunds kommun

@sonneliemagnusson

Sonnelie vill inspirera andra genom att utgå från ett fokus på naturen och att dela vackra, gömda platser. Genom att visa upp smultronställen kan hon samtidigt poängtera att det är viktigt att värna och ta hand om naturen istället för att skräpa ner. Förutom att vistas i naturen kommer hon även gå på konserter och åka på en vandringsresa till Lofoten, Norge.

Chayanan
16 år
Kungälvs kommun

@vadholmen.arod

Chayanan älskar att fota, filma och redigera. Hon vill dela med sig av platser och umgås med sina vänner och sin familj. Här kommer vi få se vackra solnedgångar och fina miljöer i Kungälvs kommun.

Vendela
14 år
Göteborgs södra skärgård

@vendela.wernhage

Vendela kommer under sommaren inspirera andra ungdomar om skärgårdslivet på västkusten och visa hur det är att leva nära havet! Det blir ett fokus på ölivet på olika öar i Bohuslän och alla dess aktiviteter som finns; bada, åka båt, paddla kajak, åka ribbåt, fiske, åka flakmoped och golfbil. Att visa upp särskilda kännetecken som vackra platser, traditioner, dialekter, baka bröd i stenugn och göra äggost.

Fritz
17 år
Öckerö kommun

@Fritz_karlback

Fritz är en seglande äventyrare som även tävlar i alpint utförsåkning. I sommar kommer det bli fart och fläkt på Hönö och Öckerö med chans till att se många dagar på havet men även häng med vänner och andra upptåg.

En från varje kommun

Precis som i Skåne kommer vi lansera möjligheten att söka sommarjobbet Unga influencers på landsbygden i Södra Bohuslän till sommaren 2022.

Genom Ung i Södra Bohuslän kommer en ungdom per kommun (Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv, Öckerö och Södra Skärgården) att erbjudas möjligheten att få sommarjobb som influencer med en lokal prägel. Vi vill genom sociala medier kunna visa upp en vardag på landsbygden så uppdraget går ut på att göra olika inlägg där man visar upp hur det är att vara ung på landsbygden i Södra Bohuslän.

Målet är att stärka ungas bild av landsbygden och låta de unga själva få lyfta fram saker som finns att göra. Dagens generation har fötts in i teknikens framfart och har bättre koll på sociala medier än vi andra, varför inte dra nytta av det och göra det möjligt att även tjäna pengar på det man tycker är roligt?